Preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte Macron, i-au primit miercuri pe regele Abdallah al II-lea al Iordaniei şi pe regina Rania la un dejun la Palatul Élysée, în centrul căruia s-a aflat situaţia în Orientul Mijlociu, anunţă preşedinţia franceză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul prezidenţial francez i-a primit pe rege, regină şi pe prinţul moştenitor Hussein ben Abdallah la ora locală 13.00 (14.00, ora României), în Curtea de Onoare a Palatului Élysée, în faţa unei mulţimi de fotografi şi cameramani.

Această întâlnire marchează o ”nouă etapă în parteneriatul strategic” dintre cele două ţări şi va permite o ”continuare a activităţii comune împotriva provocărilor în domeniul securităţii şi economice”, anunţă Palatul Élysée.

”Ea va fi totodată ocazia discutării situaţiei regionale în Orientul Mijlociu, în scopul promovării stabilităţii şi dialogului”, subliniază preşedinţia franceză.

Franţa staţionează avioane de vânătoare în Iordania, angajate începând din 2014 în lupta împotriva grupărilor jihadiste în Irak şi Siria.

Preşedintele francez Emmanuel Macron pledează în favoarea unei asocieri a ţărilor din regiune, inclusiv a Iordaniei, la negocieri lărgite privind miza securităţii în legătură cu Iranul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.