Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a purtat vineri o eşarfă cu motive de artă islamică primită spontan, cu o seară înainte, drept cadou de la un ghid turistic din oraşul Granada, unde liderii Uniunii Europene s-au reunit încă de joi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi seară, Ursula von der Leyen a vizitat faimosul palat şi fortăreaţa Alhambra din Granada - construită de conducătorii musulmani ai oraşului în secolul al XIII-lea. În timpul turului, preşedinta Comisiei Europene a complimentat-o pe ghidul Sumaya Abdelbi pentru eşarfa de mătase pe care o purta. Aceasta avea un imprimeu cu o gazelă, inspirat de operele de artă din palat.

Tot personalul feminin care a lucrat la Alhambra în timpul dineului de gală al şefilor de stat a purtat astfel de eşarfe.

Abdelbi, care s-a născut în Germania şi este de origine marocană, le-a dat Ursulei von de Leyen şi soţului acesteia detalii despre palat. "I-am spus că acum face parte şi ea din istoria Alhambra şi a fost foarte impresionată", a declarat Abdelbi pentru Reuters.

"Mi-a observat eşarfa, a spus că este foarte frumoasă şi m-a întrebat dacă poate să o atingă", a povestit ghidul turistic.

În timp ce von der Leyen pleca de la eveniment, Abdelbi a văzut-o din nou şi i-a strigat: "Vreau să vă dau eşarfa mea!".

Liderul UE s-a întors pentru a accepta cadoul şi pentru a face un selfie cu Abdelbi.

Eşarfa, care de obicei poate fi cumpărată de la magazinul de suveniruri Alhambra, avea stocul epuizat vineri dimineaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.