Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) a anunţat că a eşuat şi tentativa de duminică de evacuare a civililor din Mariupol, la fel ca sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Oamenii trăiesc în teroare în Mariupol, disperaţi să fie în siguranţă. Tentativa de astăzi de începere a evacuării a aproximativ 200.000 de oameni a eşuat. Tentativele ratate subliniază amsenţa unei înţelegeri detaliate şi funcţionale între părţile implicate în conflict”, a precizat ICRC pe Twitter.

“Oamenii din Mariupol şi din alte locuri din Ucraina trăiesc în situaţii disperate. Ei trebuie să fie protejaţi tot timpul. Ei nu sunt o ţintă. Oamenii au nevoie urgent de apă, mâncare, adăpost. Lucruri de bază în viaţă. Avem nevoie de garanţii de siguranţă pentru a putea să le aducem ajutoare”, a adăugat organizaţia.

Dimineaţa, autorităţile din Mariupol anunţau că în intervalul 10:00 – 21:00 focul va înceta şi că vor putea fi evacuaţi civilii.

Un plan similar anunţat sâmbătă nu a putut fi pus în practică, armistiţiul nefiind respectat, astfel că nu s-a putut activa coridorul pentru evacuarea civililor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.