Kate, prinţesa de Wales a Marii Britanii, a anunţat vineri că urmează o chimioterapie preventivă după ce analizele efectuate în urma unei intervenţii chirurgicale abdominale au relevat prezenţa unui cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters a întocmit o cronologie a evenimentelor recente în care a fost implicată familia regală a Marii Britanii, care de la începutul anului trece printr-o serie de încercări.

17 IANUARIE

Palatul Kensington spune că Kate, Prinţesă de Wales, a fost supusă cu succes unei operaţii abdominale. În aceeaşi zi, Palatul Buckingham anunţă că Regele Charles va urma un tratament pentru o mărire de prostată.

18 IANUARIE

Prinţul William, fiul cel mare al regelui şi moştenitor al tronului, este fotografiat în vizită la soţia sa Kate, care are 42 de ani, la o clinică privată din Londra.

22 IANUARIE

Sarah Ferguson, Ducesa de York şi fosta soţie a fratelui lui Charles, prinţul Andrew, spune că a fost diagnosticată cu o formă malignă de cancer de piele - al doilea diagnostic de cancer într-un an.

CITEȘTE ȘI Noi probleme de sănătate în familia regală britanică. Sarah Ferguson, ducesă de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la şase luni după ce s-a operat de cancer la sân

26 IANUARIE

Charles este supus unui tratament planificat pentru prostată mărită. Regele este internat în acelaşi spital, London Clinic, în care Kate încă se recuperează în urma operaţiei sale.

29 IANUARIE

Atât Charles, cât şi Kate se întorc acasă de la spital.

5 FEBRUARIE

Palatul Buckingham anunţă că Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer şi că îşi va anula angajamentele publice cât timp urmează tratamentul.

6 FEBRUARIE

Charles este văzut în public pentru prima dată de la diagnosticul de cancer. Regele şi soţia sa, regina Camilla, se deplasează cu un elicopter la proprietatea sa din Sandringham, în zona rurală a Angliei.

7 FEBRUARIE

William mulţumeşte publicului pentru mesajele sale despre Kate şi Charles.

21 FEBRUARIE

Charles se întâlneşte cu prim-ministrul Rishi Sunak în cadrul unei audienţe private săptămânale. Charles spune că mesajele de încurajare şi însănătoşire grabnică primite de la public l-au făcut să plângă.

CITEȘTE ȘI Regele Charles mărturiseşte că "mesajele şi felicitările minunate" primite de la diagnosticarea cancerului l-au făcut să plângă

27 FEBRUARIE

Prinţul William, care trebuia să participe la o ceremonie de comemorare a naşului său la Castelul Windsor, a fost nevoit să îşi anuleze apariţia din "motive personale", a anunţat Palatul Kensington într-un comunicat.

1 MARTIE

Kate, Prinţesa de Wales, va reveni la angajamentele regale după Paşte, a anunţat Palatul Kensington într-o nouă actualizare, pe fondul îngrijorărilor legate de lipsa apariţiei ei publice în urma intervenţiei chirurgicale, ceea ce a sporit zvonurile şi teoriile conspiraţiei.

4 MARTIE

Site-ul american de ştiri despre celebrităţi TMZ a publicat o fotografie cu prinţesa de Wales, surprinsă de paparazzi, despre care spune că a fost făcută în apropierea Castelului Windsor, aceasta fiind prima imagine cu Kate după mai bine de două luni.

10 MARTIE

Mai multe agenţii de ştiri, printre care Getty, Reuters, Associated Press şi AFP, retrag o fotografie a lui Kate şi a copiilor ei emisă de Palatul Kensington, după ce analiza a arătat că nu respectă standardele lor editoriale, imaginile fiind editate. Fotografia a fost publicată alături de un mesaj al lui Kate în care aceasta mulţumeşte publicului pentru sprijin, fiind primul său mesaj public de la intervenţia chirurgicală.

Anunţul că fotografia a fost prelucrată provoacă speculaţii intense despre Kate pe reţelele sociale.

11 MARTIE

Kate îşi cere scuze pentru "orice confuzie" provocată de fotografia editată, spunând că "la fel ca mulţi fotografi amatori, recurge ocazional la editare".

Regele Charles lipseşte de la un eveniment pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a Zilei Commonwealth-ului, deoarece continuă să urmeze tratamentul împotriva cancerului.

18 MARTIE

Apar imagini neoficiale cu prinţesa Kate. Ea apare zâmbind alături de soţul ei, prinţul William, la o piaţă agricolă din Windsor, în vestul Londrei.

19 MARTIE

Spitalul în care Kate Middleton a fost operată la abdomen este anchetat cu privire la încălcarea secretului medical, după ce cel puţin un angajat al London Clinic a încercat să acceseze în mod ilegal dosarul prinţesei de Wales în timp aceasta ce era spitalizată.

CITEȘTE ȘI London Clinic, anchetată în urma unei încercări de accesare ilegală a dosarului medical al lui Kate Middleton

21 MARTIE

Camilla, soţia lui Charles, spune că regele se simte "foarte bine", în timp ce salută mulţimea în timpul unei vizite în Irlanda de Nord.

22 MARTIE

Kate anunţă că testele efectuate în urma operaţiei abdominale la care a fost supusă în ianuarie au constatat prezenţa cancerului şi urmează o chimioterapie preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.