Creştinii din întreaga au spus miercuri la miezul zilei rugăciunea ”Tatăl nostru”, pentru a-l implora pe Dumnezeu să oprească pandemia noului coronavirus, la îndemnul Papei Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa a propus această rugăciune comună şi simultană duminică tuturor bisericilor şi comunităţilor creştine de diverse confesiuni din întreaga lume.

”În aceste zile de încercări, în timp ce omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, aş vrea să propun tuturor creştinilor să-şi unească vocile către cer”, a îndemnat el.

Rugăciunea ”Tatăl nostru” a Papei a fost difuzată - în streaming - la prânz în Italia (13.00, ora României), pe site-ul Vaticanului.

Papa a susţinut o introducere, în care a subliniat că această rugăciune a fost destinată totodată ”bolnavilor şi familiilor lor, personalului care îngrijeşte şi celor care îi susţin, autorităţilor, forţelor de poliţie şi voluntarilor, dar şi miniştrilor (cultului) din comunităţile noastre”.

Creştinii reprezintă aproximativ 2,3 miliarde de oameni, dintre care 1,3 miliarde sunt catolici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.