Macedonia de Nord va instaura stare de urgenţă pentru a încerca să stopeze epidemia de coronavirus, a anunţat, joi, premierul Zoran Zaev, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura, care conferă Guvernului puteri sporite şi îi permite să implice armata, autorităţile publice şi spitalele private pentru a lupta contra Covid-19, va fi adoptată vineri, a adăugat el. 

Mica ţară din Balcani cu 2 milioane de locuitori figurează printre cele zece ţări din Europa cu cea mai mare rată a mortalităţii, potrivit AFP. 

Macodenia de Nord are peste 19.000 de cazuri active. 

"Cifrele şi alte date arată nevoia de a gestiona mai bine toate capacităţile în spitale, atât din punct de vedere material, cât şi uman", a declarat şeful Guvernului. 

Starea de urgenţă este prevăzută, în prima fază, pentru 30 de zile. Spitalele şi clinicile private vor trebui să primească pacienţi bolnavi de Covid, a precizat ministrul Sănătăţii Venko Filipce. Acum câteva zile, el a declarat că mai sunt disponibile 100 de paturi de spital. "Situaţia este din ce în ce mai dură", a spus el. 

Cu noile măsuri, purtarea măştii este obligatorie în exterior. Restaurantele trebuie să se închidă la ora 21.00.                

Infecţiile au explodat în ultimul timp în Balcani. Serbia, unde pandemia a provocat moartea a 1.100 de persoane la 7 milioane de locuitori, a recenzat joi un nou record de infecţii zilnice, cu peste 5.600 de cazuri.    

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.