Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a ordonat eliberarea mai multor deţinuţi din cauza pandemiei de Covid-19 şi a avertizat că închisorile se confruntă cu situaţii de urgenţă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barr a spus, prin ordonanţa de urgenţă, că primii care vor fi eliberaţi şi plasaţi în arest la domiciliu vor fi cei deţinuţi în închisorile federale care au fost cele mai afectate de Covid-19, între care Oakdale din Louisiana, Elkton din Ohio şi Danbury din Connecticut.

Ordinul lui Barr a venit după ce cinci deţinuţi de la FCI Oakdale 1 şi doi de la FCI Elkton 1 au murit din cauza Covid-19.

Biroul Federal al Penitenciarelor a transmis vineri că 91 de deţinuţi şi 50 de angajaţi din 122 de instituţii au fost infectaţi cu Covid-19, însă presa scrie că numărul acestora este mult mai mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.