În urmă cu doi ani, la 11 decembrie 2019, apărea în lume primul caz de infectare cu covid-19, o vânzătoare din piaţa de animale din Wuhan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După tot acest timp, originea virusului rămâne un mister. Analiza primelor cazuri de covid-19 în Wuhan înclină în mod clar balanţa către o origine animală a virusului, susţine virusologul Michael Worobey.

În octombrie, Serviciile secrete americane spuneau că e posibil să nu poată vreodată să identifice originea Covid-19, dar au concluzionat că boala nu a fost creată ca armă biologică. Într-o evaluare actualizată a cercetării, Office of the US Director of National Intelligence (ODNI) a spus că transmiterea de la animal la om şi un accident de laborator sunt două ipoteze plauzibile legat de felul în care s-a răspândit boala. Nu au existat însă suficiente informaţii pentru a ajunge la o concluzie definitivă.

Autorităţile chineze au legat primele cazuri de Covid-19 de o piaţă din Wuhan, făcându-i pe oamenii de ştiinţă să considere că virusul a trecut la oameni de la animale.

Anul acesta, în presa americană au apărut şi articole care sugerau că există tot mai multe dovezi că virusul a apărut din laboratorul din Wuhan, probabil în urma unui accident.

Până în prezent, s-au înregistrat în întreagaa lume 267.865.289 de cazuri de infectare cu covid-19. Dintre cei infectaţi, au murit 5.285.888.

Pe primul loc în clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri este SUA, cu 49.241.986 de infectări. Locul doi este ocupat de India, cu 34.674.744 de cazuri, iar pe poziţia a treia este Brazilia, cu 22.167.781 de cazuri. România a raportat peste 1,79 milioane de cazuri şi aproape 58.000 de decese.

În cei doi ani de la primul caz, lumea a învăţat să trăiască respectând restricţii, deşi în mai multe ţări acestea au fost întâmpinate cu proteste.

Sunt disponibile în prezent câteva tipuri de vaccinuri împotriva covid-19, până acum administrându-se  peste 8 miliarde de doze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.