Zece decese şi 322 de cazuri de infectare reprezintă cel mai recent bilanţ făcut de autorităţile italiene cu privire la epidemia Covid-19. Marţi seară, spaniolii au confirmat al cincilea caz de îmbolnăvire detectat pe teritoriul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coronavirusul originar în Wuhan (China) afectează, în total, în prezent, cinci persoane din Spania, dintre care una din Barcelona. Un alt caz confirmat marţi este al soţiei medicului italian detectat pozitiv în Tenerife.

Toate cele trei cazuri sunt "importate" din Italia, ţara europeană cea mai afectată de epidemie. Aici au fost confirmate 10 decese şi 322 de cazuri de îmbolnăvire.

Coronavirusul s-a extins din nordul peninsulei Italice până în Toscana şi Sicilia. Autorităţile au luat măsuri de prevenţie, au decis izolarea a peste 50.000 de persoane din 11 localităţi din Lombardia şi Veneto. Şcolile rămân închise săptămâna aceasta, la fel şi muzeele şi au fost anulate toate evenimentele publice.

Din total, 240 de cazuri sunt raportate în regiunea Lombardia.

Al zecelea deces înregistrat a fost al unui bărbat în vârstă de peste 80 de ani, a informat marţi seară Angelo Borrelli, şeful Departamentului de Protecţie Civilă.

În China, numărul deceselor a ajuns la 2.663. 

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 320 de cazuri confirmate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.