Turcia a depăşit pentru prima dată pragul de 100 de morţi în 24 de ore din cauza noului tip de coronavirus, potrivit cifrelor anunţate marţi de ministrul Sănătăţii, care a afirmat că răspândirea epidemiei a încetinit, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Fahrettin Koca a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă la Ankara, că 107 oameni afectaţi de Covid-19 au murit în ultimele 24 de ore şi că au fost înregistrate 4.062 de noi cazuri. 

Numărul total al deceselor a ajuns la 1.403 în Turcia, unde contaminările raportate au ajuns la 65.111.

Ministrul Koca a asigurat că Turcia, ţară cu 83 de milioane de locuitori, cunoaşte "o scădere a noilor cazuri de contaminare". 

"Am reuşit să încetinim viteza de răspândire a maladiei", a spus el. "Datele indică că Turcia ar trebui să depăşească această pandemie cu cele mai mici pierderi posibil". 

Măsurile de luptă contra epidemiei au fost înăsprite. După ce au fost închise şcolile, suspendate zborurile şi interzise adunările, autorităţile au decretat săptămâna trecută izolare obligatorie, în fiecare weekend, în 30 dintre cele mai mari oraşe ale ţării. 

Persoanele cu vârste de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi tinerii cu vârste mai mici de 20 de ani nu au voie să iasă din case.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.