Şeful Pentagonului Mark Esper a acuzat miercuri China de lipsă de transparenţă referitor la noul tip de coronavirus, la mai mult de patru luni de la primele informaţii provenite din Wuhan, la sfârşitul lui decembrie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este clar că ar fi putut fi mai transparenţi mai devreme şi să ofere mai multe date", a declarat ministrul amercian al Apărării la postul Fox. "Chiar şi astăzi, contatăm că ascund informaţii". 

"Dacă ADN-ul noului coronavirus ar fi fost transmis şi experţilor noştri mai devreme, am fi putut să reacţionăm mai bine", a explicat el. 

"Pentru a reveni la normal sau aproape normală, trebuie să cooperăm. Toate ţările lumii cooperează pentru a încerca să înţeleagă acest virus şi pentru a-l stăpâni. În acest moment, noi nu vedem o astfel de iniţiativă din partea Chinei", a mai declarat Esper            

Noul tip de coronavirus a contaminat mai mult de două milioane de persoane în toată lumea şi a cauzat moartea a mai mult de 127.000 de victime. 

Statele Unite plătesc cel mai grav tribut, cu 26.000 de decese şi 610.000 de cazuri înregistrate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.