Rusia a anunţat vineri că închide frontierele sale celor care vin din Iran, cu scopul de a limita propagarea Covid-19, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul federal de securitate "va închide temporar frontiera rusă cetăţenilor străini (...) care sosesc din Iran" pentru a munci, pentru a studi sau călători în Rusia, potrivit unui decret guvernamental. 

Această închidere va intra în vigoare de vineri, de la miezul nopţii (ora 21.00 GMT), cu scopul de a stopa răspândirea noului coronavirus pe teritoriul rus", a precizat Guvernul. 

Noile măsuri exclud persoanele rezidente permanent în Rusia, cetăţenii din ţările Uniunii Economice Eurasiatice condusă de Rusia, care include Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kirghizstan, precum şi delegaţiile oficiale şi echipajele de avion. 

Ministerul rus al Afacerilor Externe nu va mai accepta cereri de vize provenind din Iran, se adaugă în textul decretului. 

Guvernul rus a însărcinat Autoritatea pentru Aviaţie să comunice aceste măsuri companiilor aeriene ruse. 

Rusia a anunţat vineri şase noi cazuri de coronavirus, cintre care cinci la Moscova. Toate persoanele s-au întors recent din Italia. 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.