Cipru aşteaptă primele livrări de vaccinuri contra noului coronavirus în ianuarie, ca parte a distribuirii lor în toată Uniunea Europeană, au anunţat, marţi, responsabili de pe insula mediteraneană, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul speră să primească vaccinurile din decembrie, în cadrul sistemului de aprobare şi de distribuire european, dar livrarea lor a fost întârziată. 

Cipru aşteaptă 168.000 de doze în săptămânile viitoare. Primele 48.000, în ianuarie, vor fi cele dezvoltate de laboratoarele BioNTech şi Pfizer. 

"Primul lot de vaccinuri Pfizer/BioNTech este aşteptat în ianuarie", a declarat jurnaliştilor Olga Kalakouta, director adjunct al serviciilor medicale de stat. 

Cipru a comandat în total aproape 3 milioane de doze de la laboratoarele AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Sanofi şi GSK, Curevac, Moderna, Novavax şi Janssen.

Cu excepţia vaccinului Janssen, la celelalte două injecţii sunt necesare pentru a fi imunizat. 

Obiectivul este de a vaccina 350 de persoane pe zi, în 38 de centre de vaccinare, a precizat Kalakouta.

Prioritatea la vaccinuri vor avea personalul medical şi persoanele vulnerabile care suferă de boli grave. 

Membră a Uniunii Europene, Cipru participă la toate acordurile semnate între Comisia Europeană şi producătorii de vaccinuri.                

Autorităţile cipriote au înregistrat 15.450 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, dintre care 82 de victime. 

Ministrul Sănătăţii, Constantinos Ioannou, a confirmat că vaccinarea nu va fi obligatorie.           

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.