Autorităţile italiene vor cumpăra 22 de milioane de măşti de protecţie în lupta contra coronavirusului, a anunţat duminică şeful Protecţiei civile, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem pe cale de a semna o serie de contracte care ne vor permite să avem la dispoziţie, între 12 martie şi 30 aprilie 22 de milioane de măţti de tip chirurgical", a precizat Angelo Borrelli în cadrul unei conferinţe de presă. 

Italia a devenit duminică cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus după China, cu 7.375 de cazuri de contaminare dintre care 366 sunt decese. China rămâne prima ţară cu cele mai multe cazuri - 80.695, dintre care 3.097 decese. 

Peninsula a întregistrat în 24 de ore 133 de noi decese, ceea ce ridică numărul total de morţi la 366 de la începutul epidemiei, potrivit unui bilanţ oficial publicat duminică. 

Numărul de cazuri pozitive a ajuns la 7.375 (+1.492 în raport cu o zi înainte). Lombardia (nord), regiunea oraşului Milano care a fost plasată în carantină, rămâne regiunea cea mai afectată cu 4.189 de cazuri şi 267 de decese. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.