Franţa a depăşit miercuri pragul de 4.000 de decese din cauza coronavirusului în spitale, cu 4.032 de victime înregistrate după o lună, dintre care 509 în cursul ultimelor 24 de ore, cel mai mare număr, a anunţat directorul general al Departamentului pentru Sănătate Jérôme Salomon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 24.639 de persoane sunt spitalizate, cu 1.882 mai mult decât marţi. 

Printre acestea, cazurile grave sunt cu 6.000 în plus: 6.017 (încă 452), adică "mai mult decât capacitatea iniţială a Franţei" înainte ca spitalele să-şi mărească numărul de paturi", a precizat Jérôme Salomon, potrivit Le Figaro. 

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au ajuns la aproape 900.000, conform Universităţii John Hopkins.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat în cadrul conferinţei zilnice de presă de la Geneva că este "foarte îngrijorat" cu privire la răspândirea accelerată şi globală a virusului.

"De-a lungul ultimelor cinci săptămâni am asistat la o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare ţară, teritoriu şi zonă", a spus Ghebreyesus, care a afirmat că "în câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.