Germania a extins lockdown-ul naţional până la 14 februarie, cu noi reguli care fac obligatorie purtarea măştii în magazine şi în transportul public, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unui summit virtual, Angela Merkel şi şefii din 16 landuri federale au fost de acord să continue impunerea restricţiilor privind adunările şi închiderea grădiniţelor, şcolilor, restaurantelor şi magazinelor neesenţiale până la mijlocul lunii viitoare. 

O nouă regulă va interzice populaţiei să poarte măşti confecţionate acasă sau eşarfe în magazine sau în trenuri şi autobuze, impunând folosirea "măştilor clinice". 

Landul german din sud Bavaria şi Austria au introdus săptămâna aceasta reguli de purtare a măştilor FFP2, deşi mai mulţi virusologi avertizează că măştile respiratorii trebuie montate profesional pentru a garanta o protecţie eficientă. 

Merkel şi liderii landurilor au fost de acord să urmărească reducerea contactelor în transportul public, deşi fără o oprire completă a traficului de autobuze şi metrou din interiorul oraşului, aşa cum au discutat anterior. 

Germania a înregistrat aproape 1.000 de decese din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore şi 11.369 de noi infecţii. De la începutul pandemiei, Germania a raportat 2.052.028 de contaminări şi 47.622 decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.