Albania a trimis sâmbătă 30 de medici şi infirmiere în Italia, ţara europeană cea mai afectată de epidemia de Covid-19, unde trăieşte o importantă comunitate albaneză, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa medicală a fost însoţită la aeroportul din Tirana de premierul albanez Edi Rama, care a anunţat plecarea sa pe Facebook. 

Ei vor merge "în regiunea Lombardia pentru a veni în ajutorul colegilor lor italieni", a spus Edi Rama într-un videoclip difuzat în direct de la aeroport.         

Lombardia, aflată în nordul Italiei, este regiunea cea mai afectată de epidemie de Covid-19, cu mai mult de jumătate dintre decesele ţară (5.402 morţi din 9.134), potrivit bilanţului publicat vineri de Protecţia Civilă italiană.

Albania, care are o lipsă mare de medici - 1,2 medici la 1.000 de locuitori, faţă de 4,1 în Italia, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a făcut recent apel la 2.000 de medici ieşiţi la pensie pentru a reintra în sistem cu scopul de a ajuta în lupta contra propagării noului coronavirus. 

"Astăzi, suntem toţi italieni (...). Italia va câştiga această bătălie", a spus Edi Rama pe aeroport. 

Potrivit autorităţilor sanitare albaneze, medicii şi infirmierele, care vor rămâne o lună în Italia, vor fi plătiţi de guvernul albanez.                

Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc în Italia.                

În Albania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori, epidemia a cauzat moartea a 10 persoane. Aproape 200 de persoane au fost contaminate de noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.