În jur de 75% din italieni sunt de acord cu folosirea permisului sanitar şi extinderea sa pentru a lupta contra epidemiei de Covid-19, potrivit unui sondaj publicat duminică de cotidianul La Stampa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, acest permis sanitar, numit "permis verde" în Italia, era obligatoriu doar pentru personalul sanitar. 

Începând cu 1 septembrie, folosirea lui va fi extinsă şi pentru personalul din educaţie, precum şi la cei care călătoresc cu trenuri pe distanţe lungi, nave, avioane şi autobuze.          

În ceea ce priveşte introducerea permisului sanitar pentru personalul din învăţământ, 76,1% din italienii chestionaţi s-au arătat favorabili faţă de 21,4% care s-au opus şi 75,4% au fost de acord să fie folosit în mijloacele de transport menţionate faţă de 21,9% care nu au fost de acord. 

Sondajul a fost efectuat pe 2 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane de către Institutul Euromedia Research.

Şeful guvernului, Mario Draghi, a anunţat săptămâna trecută că vrea să extindă folosirea permisului sanitar şi în alte sectoare. Cele vizate ar putea fi administraţie publică, toţi angajaţii din sectorul de transport. 

"Angajaţii din baruri şi restaurante trebuie să fie obligaţi să se vaccineze, mai ales dacă clienţii care mănâncă în interior sunt vaccinaţi", a declarat Lino Stoppani, responsabil al unui sindicat al restaurantelor, citat de La Stampa.

De la începutul lui august, acest permis sanitar conţinea fie un certificat de vaccinare, fie dovada vindecării după boală sau test negativ pentru a mânca în interiorul restaurantelor sau pentru a intra în muzee, cinematografe sau săli de sport.

În prezent, mai mult de 71% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată.                

Italia, prima ţară europeană afectată de coronavirus, a plătit un tribut dureros, cu peste 129.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.