Anchetatorii sud-coreeni au analizat luni imagini de la peste 50 de camere de televiziune cu circuit închis de stat şi private, precum şi de pe reţelele de socializare, în căutarea unor răspunsuri la modul în care un val de petrecăreţi de Halloween prinşi pe alei înguste a provocat atâtea victime. Bilanţul morţilor a urcat la 154, iar alte 149 de persoane au fost rănite, dintre care 33 în stare gravă. Cel puţin 26 de cetăţeni din 14 ţări se numără printre cei decedaţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În timp ce ţara a început o săptămână de doliu, bilanţul morţilor a urcat la 154. Alte 149 de persoane au fost rănite, dintre care 33 în stare gravă. Cel puţin 26 de cetăţeni din 14 ţări se numără printre cei decedaţi.
 
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a cerut o investigaţie amănunţită, iar autorităţile au declarat că se concentrează pe reconstituirea perioadei premergătoare valului şi caută să afle dacă cineva ar fi putut fi responsabil pentru declanşarea ciocnirii.
 
 
"Analizăm camerele de supraveghere pentru a afla cauza exactă a accidentului", a declarat reporterilor anchetatorul şef al poliţiei, Nam Gu-jun. "Vom continua să interogăm mai mulţi martori, inclusiv angajaţi ai magazinelor din apropiere", a spus el.
 
Zeci de mii de petrecăreţi - mulţi dintre ei în vârstă de adolescenţi şi douăzeci de ani şi îmbrăcaţi la costum - s-au înghesuit sâmbătă pe străzile înguste şi pe aleile din popularul cartier Itaewon pentru prima festivitate de Halloween practic fără restricţii din ultimii trei ani. Haosul a izbucnit atunci când oamenii s-au revărsat pe o alee deosebit de îngustă şi în pantă, chiar şi după ce aceasta era deja plină, au declarat martorii.
 
Primul ministru Han Duck-soo, care conduce o echipă de intervenţie care se ocupă de accident, a declarat că identificarea victimelor este aproape finalizată şi că pregătirile pentru înmormântare pot avansa, promiţând sprijin pentru familiile îndoliate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.