Femeile însărcinate din Coreea de Nord care sunt testate pozitiv la COVID-19 sunt plasate în carantină forţată în depozite, ferme sau hoteluri şi primesc doar două analgezice pe zi, situaţie care a dus la creşterea numărului de copii morţi la naştere, a relatat Radio Free Asia (RFA), citând doi rezidenţi anonimi.
Femeile însărcinate plasate în carantină din provincia Pyongan de Sud au primit drept îngrijiri medicale doar două analgezice pe zi, acelaşi medicament care este administrat tuturor pacienţilor infectaţi cu COVID-19 din Coreea de Nord, au declarat cei doi rezidenţi pentru RFA.
Autorităţile nord-coreene plasează femeile însărcinate diagnosticate cu coronavirus în depozite, ferme cooperative, fabrici sau hoteluri care au fost transformate în grabă în centre de carantină, relatează Radio Free Asia, organizaţie non-profit finanţată de Guvernul american.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
O sursă din oraşul Anju a declarat pentru RFA că ştie personal două femei care au născut copii morţi într-un hotel unde erau carantinaţi 200 de rezidenţi, inclusiv un caz în care un medic a ajutat la naşterea copilului.
Potrivit sursei respective, autorităţile nu au oferit îngrijire medicală sau tratament suplimentar mamelor, chiar dacă aveau febră mare sau prezentau semne de depresie post-partum.
Conform recomandărilor organizaţiilor mondiale pentru protecţia sănătăţii, femeile însărcinate testate pozitiv la COVID-19 ar trebui să beneficieze de monitorizare permanentă şi de acces la o ”abordare multidisciplinară, care include o echipă care poate oferi consultaţii de obstetrică, materno-fetale, boli infecţioase şi îngrijire pulmonară”.
”Familiile sunt revoltate, deoarece oficialii susţin că pot lăsa mamele îndoliate să iasă numai dacă îşi revin în urma simptomelor specifice coronavirusului”, a mai spus sursa, potrivit RFA.
Coreea de Nord a raportat primul caz de COVID-19 pe 13 mai, după luni de zile în care a susţinut că nu a înregistrat niciun caz de la începutul pandemiei.
De atunci, se crede că numărul de cazuri a depăşit 2 milioane, iar Phenianul se confruntă cu o penurie severă a testelor.
Ţara se luptă să facă faţă focarului, spunându-le rezidenţilor să facă gargară cu apă sărată şi să bea ceai din frunze de salcie ca remediu.
Liderul Kim Jong-un a criticat răspunsul oficialilor săi la COVID-19 în cadrul întâlnirii recente a partidului şi i-a acuzat că prezintă ”o atitudine negativă, slăbiciune şi inactivitate”, potrivit presei de stat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.