Coreea de Sud şi-a lansat vineri campania de vaccinare împotriva covid-19, prin administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford personalului din domeniul sănătăţii şi unor rezidenţi din aziluri de bătrâni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, 117.000 de doze de vaccin Pfizer şi BioNTech urmează să fie administrate unui număr de 55.000 de lucrători în domeniul sănătăţii care lucrează în unităţi rezervate îngrijirii bolnavilor de covid-19.

Aceste doze sunt livrate Coreei de Sud prin programul Covax al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Autorităţile vor să vaccineze cu o primă doză de vaccin 272.000 de persoane până în martie şi cu a doua doză până în mai,

Experţi în domeniul sănătăţii se îndoiesc însă de atingerea obiectivului ambiţios al Coreei de Sud - care preconizează să asigure protecţie unui număr de zece milioane de persoane considerate vulnerabile până în iulie şi să atingă o ”imunitate colectivă” în noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.