Coreea de Sud a raportat vineri cel mai mare număr de contaminări cu noul coronavirus înregistrat din luna martie, iar totalul cazurilor confirmate a ajuns la 16.670, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce până la finalul primăverii a controlat răspândirea coronavirusului, pe 21 august au fost raportate 324 de noi contaminări, cel mai mare număr înregistrat aici din luna martie. 

Creşterea semnalată în Seul şi în împrejurimi a stârnit îngrijorări privind izbucnirea unei puternice epidemii.

Un factor determinant poate fi acela că membrii unor congregaţii sunt reticenţi în legătură cu măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Multe cazuri noi au legătură cu Biserica Sarang Jeil, ai cărei enoriaşi au participat la adunări în ciuda avertismentelor lansate de autorităţi.

Coreea de Sud se alătură, astfel, mai multor ţări din lume care înregistrează noi creştere ale contaminărilor.

În ţara sud-asiatică au fost deja înăsprite măsurile - muzeele, cluburile şi barurile au fost închise - , iar oficialii din Sănătate avertizează că ar putea merge mai departe şi să limiteze adunările la maxim zece persoane şi să închidă din nou şcolile.

De la începutul epidemiei, aici au fost raportate 309 decese asociate bolii.

La nivel global, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 22,7 milioane de cazuri şi mai mult de 794.000 decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.