Coreea de Nord îşi extinde şi îmbunătăţeşte semnificativ bazele de testare a rachetelor cu rază lungă, conform unor imagini din satelit publicate de CNN, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile arată îmbunătăţirile făcute la baza Yeongjeo-dong şi o nouă bază care nu era cunoscută anterior, ambele în zona de munte a Coreei de Nord. Având în vedere locaţia celor două baze, acestea sunt, cel mai probabil, locaţii de lansare pentru noile rachete cu rază lungă, inclusiv cele care pot avea arme nucleare, conform analiştilor care au vizionat imaginile. Bazele au şi o reţea de tuneluri subterane care sunt folosite pentru a depozita rachetele.

Departamentul Apărării din SUA a afirmat într-un comunicat: „Urmărim Coreea de Nord îndeaproape dar nu pot discuta informaţii secrete".

„În Coreea de Nord nu are loc o dezarmare. Nu au spus niciodată că vor face acest lucru”, a scris pe Twitter Vipin Narang, un profesor de ştiinţe politice de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts. „Trump trebuie să fie conştient de aceste lucruri. Nu îi pasă. Kim se preface că se dezarmează iar Trump se preface că îl crede”, a adăugat el.

În ultimele luni, Coreea de Nord a anunţat testarea unei „arme noi ultramoderne” fără să ofere detalii.

Trump a afirmat sâmbătă că speră să organizeze o a doua întâlnire cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, la începutul lui 2019, după ce în iunie 2018 cei doi s-au întâlnit în Singapore, angajându-se atunci să lucreze pentru dezarmarea peninsulei coreene.

Consilierul pe securitate naţională din SUA, John Bolton, a precizat că un al doilea summit este necesar din cauza lipsei de progres în Coreea de Nord.

Oficialii americani au insistat că statul nord-coreean trebuie să dezarmeze complet şi să permită accesul unor inspectori internaţionali înainte să fie ridicate sancţiunile contra Phenianului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.