Kim Jong-Un a inspectat una dintre flotele sale în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei, şi a supervizat echipajul care se pregătea pentru un exerciţiu de lansare a unor "rachete de croazieră strategice", a anunţat, luni, agenţia oficială de presă KCNA, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia nord-coreeană nu a precizat când a avut loc vizita şi nici nu a dat detalii despre tipul de rachete lansate. Totuşi, a precizat că acestea "şi-au atins rapid ţintele fără nicio eroare".

Anunţul vine înainte de exerciţiile anuale Ulchi Freedom Shield. Aceste manevre de amploare ale SUA şi Coreei de Sud, programate să se desfăşoare până la 31 august, sunt concepute pentru a răspunde ameninţărilor tot mai mari din partea Coreei de Nord care deţine arme nucleare.

Coreea de Nord, care consideră că exerciţiile comune pregătesc de fapt o invazie a Nordului, a avertizat în repetate rânduri cu privire la acţiuni "zdrobitoare" ca ripostă.

Presupuşi hackeri nord-coreeni au atacat deja prin e-mail contractori sud-coreeni care lucrează la centrul de simulare a războiului pentru exerciţiile aliate, a anunţat poliţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.