Coreea de Nord a anunţat că ia în calcul un atac cu rachete vizând teritoriul american Guam, din Pacific, relateazăă BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa oficială de la Phenian a făcut anunţul, citând un comunicat al armatei, la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat Coreea de Nord cu “foc şi furie”.

Potrivit agenţiei de presă nord-coreene, KCNA, Phenianul „analizează atent plantul operaţional pentru a declanşa un foc cuprinzători în zonele din jurul Guam”, folosind rachete cu rază de acţiune intermediară până la lungă de tip Hwasong-12. SUA au desfăşurate bombardiere strategice în zonă.

Preşedintele american Donald Trump a promis marţi ”focul” Coreei de Nord, în cazul în care aceasta continuă să ameninţe Statele Unite, pe fondul dezvoltării arsenalului nuclear nord-coreean.

Anterior, presa americană a scris că Phenianul a reuşit să miniaturizeze suficient o bombă nucleară pentru a o pune într-una dintre rachetele sale intercontinentale, potrivit concluziilor secrete ale unor experţi din cadrul spionajului american.

Alt raport oficial american arată că dictatorul nord-coreea Kim Jong-un dispune de aproximativ 60 de bombe atomice.

Regimul de la Phenian a avertizat luni că înăsprirea sensibilă a sancţiunilor ONU nu-l va împiedica să-şi dezvolte arsenalul nuclear, ameninţând Statele Unite că le vor ”face să plătească preţul crimei lor (...) de o mie de ori”.

La iniţiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus Coreei de Nord sancţiuni care ar putea să o coste un miliarde de dolari dn veniturile anuale, restrângând totodată schimburi economice cruciale cu China, principalul ei aliat şi partener economic.Noile sancţiuni internaţionale vizează o interdicţie pentru mai multe exporturi, inclusiv cărbune, care au o valoare de peste un dolar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.