Coreea de Nord a avertizat miercuri Consiliul de Securitate al ONU că orice discuţie a organizaţiei despre situaţia drepturilor omului din ţară ar fi ”o provocare gravă”, iar Phenianul ”ar reacţiona cu tărie”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertismentul a avut loc prin intermediul unei scrisori din partea ambasadorului Coreii de Nord la ONU, Kim Song, care a fost văzută de Reuters.

Diplomaţi apropiaţi situaţiei au declarat că mai mulţi membri ai Consiliului de Securitate al ONU, format din 15 membri, intenţionează să solicite o întâlnire, în această lună, referitoare la încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord.

Kim a scris că o astfel de întâlnire ar fi ”un act de conspiraţie şi de părtinire cu politica ostilă a Statelor Unite, ceea ce va conduce la subminarea şi nu la ajutarea reducerii tensiunilor din Peninsula Coreeană şi la rezolvarea problemei nucleare”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.