Armata Coreei de Nord a avertizat că este pregătită să intre în zona demilitarizată care o separă de Sud, iar Seulul a transmis că lucrează împreună cu Statele Unite pentru a monitoriza situaţia, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ameninţarea este, parţial, un răspuns la propaganda trimisă din Sud de grupuri de dezertori. 

În weekend, Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a spus că a ordonat armatei să se pregătească pentru acest pas, iar acum reprezentanţii acesteia spun că totul e pregătit pentru „a transforma linia frontului într-o fortăreaţă şi a creşte vigilenţa militară”.

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut de mai multă vreme şi din cauza unor manifeste trimite pste granită, de obicei, cu baloane.

Marţi, Armata nord-coreeană a spus că studiază „un plan de acţiune” pentru a se muta „în zone care au fost demilitarizate”. Statul Major a transmis că este în „alertă maximă” şi gata să implementeze „rapid şi în detaliu” orice decizie a Guvernului.

Ministerul sud-coreean al Apărării a răspuns marţi noilor ameninţări spunând că lucrează cu SUA pentru a monitoriza mişcările militare ale Nordului.

Nordul şi Sudul sunt separate de aşa-numita zonă demilitarizată (DMZ), o zonă tampon de-a lungul graniţei care separă cele două ţări de la Războiul Coreean din anii 1950.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.