Coreea de Nord a suspendat planurile pentru o acţiune militară împotriva Coreei de Sud, a anunţat presa de stat, citează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele săptămâni, tensiunile dintre Nord şi Sud au crescut, după ce activişti au transmis peste graniţă mesaje anti-nord-coreene.

Săptămâna trecută, Phenianul şi-a aruncat în aer sediul Biroului de Legătură cu Coreea de Sud, situat la Kaesong, la frontiera intercoreeană, şi a ameninţat că va trimite trupe armate în zona demilitarizată.

La o întâlnire prezidată de liderul Kim Jong-un, presa de stat a spus că a fost luată decizia de a suspenda acţiunea militară.

Coreea de Nord a început, de asemenea, să demonteze megafoanele pe care le-a amplasat în urmă cu câteva zile, folosite de obicei pentru a emite mesaje împotriva Sudului peste graniţă.

Acestea reprezintă o diminuare notabilă a retoricii după ce sora liderului de la Phenian, Kim Yo-jong, a ordonat armatei să se pregătească pentru următoarea acţiune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.