Coreea de Nord a lansat, luni, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune către Marea Japoniei, cel mai recent dintr-o serie lungă de teste înregistrate în ultimele săptămâni, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele noastre armate au detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune trase din regiunea Junghwa din provincia Hwanghae de Nord, la ora 07:47 (22:47 GMT) în direcţia Marea de Est", a precizat Statul Major Interarme sud-coreean. "Armata noastră a întărit supravegherea şi vigilenţa pentru noile lansări, menţinând în acelaşi timp o poziţie de pregătire totală datorită cooperării strânse între Coreea de Sud şi Statele Unite", a adăugat sursa citată.

Şi ministerul japonez al Apărării a confirmat lansarea rachetelor baliistice. Cele două rachete au zburat pe o traiectorie neregulată, înainte de a cădea dincolo de zona economică exclusivă a Japoniei, au afirmat oficiali ai ministerului, citaţi de presa japoneză.

Lansările au fost loc în contextul în care Seul şi Washington efectuează un exerciţiu comun de debarcare amfibie, la doar câteva zile după ce au încheiat, joi, cele mai importante exerciţii militare comune din ultimii cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.