Coreea de Nord a început demontarea unei unităţi de lansare de rachete din nord-vestul ţării, potrivit unor imagini satelit analizate de grupul american de monitorizare 38 North, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre staţia Sohae, la care Phenianul s-a referit mereu ca fiind una de lansare de sateliţi. Însă oficiali ai SUA suspectează că ea era folosită pentru testarea rachetelor balistice.

Preşedintele Donald Trump a spus că liderul nord-coreean Kim Jong-un a promis, la întâlnirea de la Singapore din iunie, să distrugă o unitate de testare, dar nu a specificat despre care era vorba.

Cei doi lideri au semnat un tratat pentru „completa denuclearizare a peninsulei Coreea”, dar acest acord a fost criticat pentru lipsa de detalii legate de perioada şi modul în care Phenianul va renunţa la armele nucleare.

Trump a transmis luni că este „foarte fericit” de progresul relaţiei cu Coreea de Nord şi a spus că Phenianul nu a mai lansat nicio rachetă şi nici nu a mai făcut vreun test nuclear în ultimele nouă luni.

Înainte de asta, preşedintele american a specificat că nu există „un termen limită” pentru denuclearizarea Coreei de Nord şi nici nevoia de a grăbi acest proces.

Totuşi, potrivit unor informaţii dezvăluite recent din rapoarte ale serviciului de informaţii american, Coreea de Nord ar putea, în mod secret, să menţină programul nuclear.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.