Confruntaţi cu ameninţarea constantă a atacurilor aeriene ruseşti, oficialii din regiunea Harkiv din estul Ucrainei au început să construiască şcoli subterane puternic fortificate, care le vor permite copiilor să se întoarcă în siguranţă la studii, în timp ce invazia Moscovei continuă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şcolile din regiunea cu aproximativ 2,5 milioane de locuitori, care se învecinează cu Rusia, au fost forţate să treacă la învăţământul online după startul invaziei, în februarie 2022.

Harkiv este frecvent ţinta rachetelor, dronelor şi artileriei ruseşti, guvernatorul raportând joi că aşezări din trei districte diferite au fost atacate în ultimele 24 de ore.

Două şcoli, fiecare cu o capacitate de până la 500 de persoane, sunt în prezent în construcţie şi vor putea rezista la atacuri directe, a declarat arhitectul regional şef Anton Korotovskykh.

"Aceste structuri vor fi echipate cu tot ce este necesar pentru procesul de învăţare", a declarat el într-un interviu pentru Reuters.

Mai multe sunt planificate până la sfârşitul anului viitor, a spus Korotovskykh, adăugând că 817 unităţi de învăţământ din regiunea Harkov au fost avariate sau ruinate în timpul invaziei ruseşti.

Spaţiile vor fi dotate cu sisteme de ventilaţie, instalaţii sanitare şi de încălzire complet funcţionale, a declarat Serhiy Petrulyanis, a cărui firmă de construcţii construieşte una dintre şcoli.

"Adică, oamenii vor putea rămâne aici mai mult de o zi", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.