Ministrul german al Economiei şi Climei, care este şi vicecancelar al ţării, ecologistul Robert Habeck, şi-a anulat deplasarea la conferinţa privind clima de la Dubai (COP28), programată pentru luni seară, din cauza unei crize politice în Germania în legătură cu elaborarea bugetului federal pentru 2024, relatează La Libre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezenţa ministrului la Berlin este necesară pentru a se înregistra progrese în negocierile privind bugetul, potrivit unei reprezentante a ministrului, care s-a exprimat duminică seara.

Decizia de anulare a deplasării a fost luată în urma consultării şi la cererea cancelarului german, Olaf Scholz.

Ministrul Habeck, care deţine portofoliile economiei şi climei, trebuia să participe marţi la conferinţa din Dubai.

O decizie recentă a Curţii Constituţionale germane a pus un obstacol în planurile bugetare ale Germaniei. Aceasta a anulat transferul a 60 de miliarde de euro în credite neutilizate - în principal din pandemie - către un fond dedicat investiţiilor ecologice şi sprijinului pentru industrie. Multe proiecte-cheie sunt în pericol.

Repercusiunile acestei hotărâri judecătoreşti au alimentat, prin urmare, o criză bugetară gravă pentru guvernul Germaniei.

Negocierile bugetare au loc în principal în dialog între cancelarul Scholz şi miniştrii săi pentru economie, Robert Habeck, şi pentru finanţe, Christian Lindner. Aceştia trebuie să ajungă la un acord în următoarele zile, astfel încât bugetul să poată fi adoptat până la sfârşitul anului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.