Convoiul care transportă urna funerară cu rămăşiţele lui Fidel Castro şi-a reluat joi periplul de o mie de kilometri prin Cuba, după ce a marcat o oprire simbolică, începând de miercuri seara, la Mausoleul lui Ernesto "Che" Guevara de la Santa Clara, în centrul ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După două zile de omagii la Havana, convoiul reface în sens invers traiectoria lui Fidel Castro către cucerirea puterii, prin mişcarea de gherilă pe care a condus-o în 1959.

Cenuşa a fost depusă într-un sicriu de cedru, învelit într-un drapel cubanez şi protejat de o cutie de sticlă.

Etapa de la Santa Clara aminteşte că "Che" a obţinut în acest oraş, situat la 270 de kilometri est de Havana, cea mai celebră bătălie a Revoluţiei. Rămăşiţele luptătorului de gherilă au fost repatriate în 1997.

Convoiul funerar a petrecut noaptea de miercuri spre joi în faţa mausoleului luptătorului argentinian, unde a fost organizat un priveghi în timpul căruia s-a cântat muzică, după care şi-a reluat drumul către leagănul Revoluţiei, oraşul Santiago.

O nouă oprire era prevăzută joi seara la Camagüey.

La fel ca la Havana, Matanzas, Cardenas, Cienfuegos şi Santa Clara miercuri, mii de cubanezi s-au adunat joi la marginea drumului, pentru a saluta trecerea urnei.

Cubanezii au scandat "Viva Fidel! Viva Fidel!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.