Kamala Harris a acceptat oficial, în a treia seară a Convenţiei Naţionale Democrate, nominalizarea în rol de candidat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, intrând în cursa pentru Casa Albă alături de Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatoarea de California, primul politician de culoare ales pentru această funcţie, a atacat „eşecul în conducere” al actualului preşedinte, Donald Trump, relatează BBC.

Ea a spus că liderul republican „transformă tragediile noastre în arme politice”.

Biden şi Harris candidează împotriva republicanilor Trump şi Mike Pence în alegerile din 3 noiembrie.

„Ne aflăm într-un punct de inflexiune”, a transmis ea dintr-o sală goală a unui hotel din Wilmington (Delaware). „Haosul constant ne lasă în derivă. Putem face mai bine şi merita mult mai mult. Trebuie să alegem un preşedinte care va aduce ceva diferit, ceva mai bun şi se va ocupa de chestiunile importante”.

Ea a subliniat impactul disproporţionat al coronavirusului asupra persoanelor de culoare, amintind şi de manifestaţiile anti-rasism din ultimele luni. „Nu există un vaccin pentru rasism. Trebuie să muncim”, a adăugat ea, citind apoi numele persoanelor de culoare neînarmate ucise de poliţia americană.

Discursul ei a venit după cel susţinut de fostul preşedinte Barack Obama, care i-a îndemnat pe alegători să îl voteze pe fostul lui secund, Biden.

Trump a urmărit discursul lui Harris şi a sugerat pe Twitter că ea l-a numit „rasist” pe Biden, ceea ce nu s-a întâmplat.

Biden şi Harris s-au confruntat pe tema rasismului în a doua dezbatarere a democraţilor, dar în confruntare ea a spus: „Nu cred că eşti rasist şi sunt de acord cu tine când te angajezi pentru a găsi un teren comun”.

Obama s-a adresat tinerilor care au ieşit pe străzi vara aceasta pentru a protesta faţă de brutalitatea poliţiei. „Puteţi da democraţiei noastre un nou înţeles. O puteţi face mai bună. Sunteţi ingredientul care lipseşte - cei care vor decide dacă America devine ţara care trăieşte complet pe baza principiilor sale”.

Din Philadelphia (Pennsylvania), Barack Obama a ţinut să îl critice pe Donald Trump: „Nu m-am aşteptat vreodată ca succesorul meu să-mi preia viziunea sau să îmi continue politicile. Am sperat, pentru binele ţării noastre, că Donald Trump ar putea arăta mai mult interes în a-şi lua munca în serios. Dar nu a făcut-o vreodată”.

Preşedintele Trump a publicat ulterior mai multe mesaje pe Twitter, inclusiv că democratul i-a spionat campania şi s-a întrebat de ce Obama nu şi-a exprimat sprijinul faţă de Biden mai devreme.

Convenţia Democrată va continua joi, când se va încheia cu un discurs de acceptare susţinut de Joe Biden.

Convenţia de anul acesta, programată iniţial să aibă loc în Milwaukee (Wisconsin), are loc de la distanţă, din cauza pandemiei, cu segmente live şi înregistrate.

Convenţia Naţională Republicană va avea loc, în mare parte virtual, săptămâna viitoare. Donald Trump îşi va susţine dscursul de acceptare a nominalizării pentru rolul de candidat la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.