Franţa a informat Comisia Europeană (CE) că prelungeşte controlul la frontieră până la 30 octombrie, din cauza ”ameninţării teroriste”, dar şi a pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a primit notificarea Franţei, care a restabilit aceste controale în urma atentatului jihadist de la 13 noiembrie 2015.

Controalele sunt prelungite din şase în şase luni, printr-o derogare de la reglementările cu privire la libera circulaţie în spaţiul Schengen.

De această dată, în afara unei ”ameninţări teroriste (care) rămâne crescută”, Parisul a evocat motive sanitare legate de pandemia noului coronavirus în vederea justificării acestor controale.

În total, 13 state membre ale Uniunii Europene - plus Elveţia şi Norvegia, de asemenea membre Schengen - au resatabilit controale la frontieră din cauza epidemiei de covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.