Armata ucraineană înregistrează progrese treptate în contraofensiva împotriva armatei ruse în regiuni ucrainene din sud, afirmă atât oficiali ucraineni, cât şi bloggeri militari ruşi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata ucraineană a anunţat joi că unităţi ucrainene înaintează către două sate situate la sud şi la est de Robotîne, un sat situat în regiunea Zaporojie a cărei cucerire Kievul a revendicat-o săptămâna trecută.

”În direcţia Novodanîlivka-Novoprokopivka , ei au avut succes, îşi consolidează poziţiile, trag foc de artilerie împotrivaunor ţintre  identificate ale inamicului  şi desfăşoară operaţiuni contrabaterie”, anunţă Statul Major General ucrainean.

Confruntări  armate s-au deplasat către periferia de nord a Novoprokopivka - o aşezare rurală mică, situată la aproximativ patru kilometri sud de Robotîne şi în apropierea unei  linii de fortificaţii ruseşti, anunţă a 46-a Brigadă, care luptă în zonă.

Unităţi ucrainene au fost staţionate la periferia de vest a satului Verbove, în sudul Ucrainei, anunţă brigara pe Telegram şi precizează că au loc confruntări armate în apropierea unor linii defensive ruseşti.

”Ruşii contratacă constant şi de apără activ. Noi înaintăm, îi împingem afară pe ocupanţi, însă o lună de lupte a arătat că inamicul nu va renunţa la teritoriul cucerit. mai este mult de lucru”, afirmă brigada.

Două grupuri ucrainene de asalt au încercat să străpungă linia defensivă de la periferia Verbove ”şi au fost distruse”, anunţă şeful teritoriului ocupat al Zaporojie, Evgheni Baliţki.

Un cunoscut blogger militar rus, ”WarGonzo”, scrie că trupe ucrainene au înaintat către Verbove dinspre vest, însă unităţi ruseşti ”ţin apărarea la periferia aşezării”.

Ucrainenii au semnalat numeroase atacuri aeriene ruseşti în zonă, în contextul unei intensificări a confruntărilor terestre şi folosirii intensive a artileriei de către ambele părţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.