Ungaria este necesar să facă eforturi mai mari în vederea prevenirii traficului de copii, inclusiv în rândul migranţilor şi solicitanţilor de azil - indiferent că este vorba despre prostituţie sau exploatare prin muncă -, a cerut vineri un grup de experţi de la Consiliul Europei (CoE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autortăţile ungare este necesar să-şi intensifice eforturile de prevenire a traficului de copii, printr-o sensibilizare şi prin formarea personalului care lucrează cu copiii”, îndeamnă CoE într-un raport de evaluare, publicat vineri la Strasbourg.

Este vorba, de asemenea, despre sensibilizarea ”copiilor înşişi, inclusiv a copiilor plasaţi în instituţii, faţă de riscurile traficului şi securitatea online”, se arată în raport.

GRETA - Grupul de experţi care urmăreşte aplicarea Convenţiei CoE privind lupta împotriva traficului de persoane - cere totodată Budapestei ”să abroge legile care permit aplicarea unor amenzi, eventual pedepse cu închisoarea, copiilor care se livrează prostituţiei”.

Aceşti copii, subliniază Grupul, trebuie să fie consideraţi ”victime potenţiale ale traficului şi nu infractori”.

Grupul de experţi cere de asemenea Budapestei să ”identifice mai bine potenţialele victime ale traficului în rândul migranţilor şi solicitanţilorde azil, inclusiv în zone de tranzit”.

El îndeamnă autorităţile ungare să depună ”eforturi suplimentare în vederea identificării în mod proactiv” a victimelor, inclusiv ale traficului ”în scopul exploatării prin muncă”.

Raportul CoE notează totodată ”progrese” realizate din 2015, prin înfiinţarea unor ”noi centre de susţinere a victimelor unor infracţiuni” sau ”noi dispoziţii privind protecţia martorilor şi victimelor” introduse în Codul de Procedură Penală.

Convenţia CoE privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane a intrat în vigoare în 2008 şi este aplicată în 46 de ţări din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.