Serghei Leşcenko, şef de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelensky, afirmă că blocuri de apartamente şi case, dar şi clădiri de mici dimensiuni au fost bombardate de armata rusă la Kiev, arătând că, pentru moment, forţele ucrainene au „un progres” în a limita înaintarea militarilor ruşi în suburbiile Kievului. Acesta menţionează „numărul uriaş” al trupelor ruseşti masate la periferia capitalei Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Confirm că avem un progres în jurul Kievului în ceea ce priveşte limitarea înaintării armatei ruse în suburbii. Totuşi, numărul trupelor ruseşti masate în jurul oraşului e uriaş şi noi luptăm pentru libertatea noastră în fiecare zi şi în fiecare noapte. Astăzi, Kievul a fost bombardat din nou şi din nefericire, au distrus case, clădiri mici şi blocuri de apartamente”, a declarat şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean miercuri după- amiază, la CNN. 
Întrebat ce diferenţă ar putea face intrarea în război a armatei Belarusului, alături de cea a Rusiei, Serghei Leşcenko este de părere că preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, are „o problemă” între a-şi îndeplini „obligaţiile” faţă de liderul de la Kremlin şi rezolvarea unei probleme pe plan intern, aceea legată de nivelul scăzut de antrenament al armatei belaruse. 
„Motivarea Belarusului este atât de scăzută, încât este o provocare pentru Lukaşenko, care se prezintă drept liderul acestui teritoriu, el are probleme să îşi îndeplinească obligaţiile pe care le are faţă de Putin, pentru că astăzi forţele belaruse nu sunt bine antrenate, sunt demotivate şi nu au de motive pentru a participa la această luptă. Au o experienţă limitată în ceea ce priveşte antrenamentele, iar dacă vin aici vor fi ucişi, desigur, pentru că Ucraina îşi apără teritoriul”, spune oficialul de la Kiev. 
Leşcenko se arată îngrijorat cu privire la folosirea de către Rusia a unor arme interzise, afirmând că primeşte zilnic zeci de mesaje aparţinând propagandei ruse care afirmă că Ucraina pregăteşte arme chimice sau nucleare. 
„Desigur că sunt ştiri false, dar sunt exemple care arată că de partea lor pot exista pregătiri, operaţiuni de tip «steag fals» sau argumente din partea Rusiei pentru a folosi arme chimice sau nucleare împotriva Ucrainei pentru că nu există alte motive pentru trimiterea unor astfel de mesaje. (...) De aceea cred că întreaga lume trebuie să-şi facă vocea auzită şi să îi spună lui Putin că trebuie să se oprească”, mai spune consilierul lui Zelensky.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.