Conservatorii îşi consolidează poziţia de favoriţi în vederea alegerilor legislative britanice de la 12 decembrie, arată două sondaje publicate sâmbătă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu trei săptămâni înainte de vot, tabăra premierului Boris Johnson este creditată pe primul loc în intenţiile de vot, cu 47%, cu trei puncte mai mult de cât în precedentul sondaj, urmată de Partidul Laburist cu 28%, un nivel neschimbat, potrivit unui sondaj săptămânal realizat de Opinium pentru publicaţia The Observer.

Aceeaşi tendinţă relevă o anchetă realizată de BMG pentru The Independent, care creditează Partidul Conservator cu 41% din intenţiile de vot, cu patru puncte procentuale mai mult faţă de un sondaj realizat la 10 noiembrie, în timp ce scorul Partidului Laburist este de 28%.

Tot potrivit acestui institut, Partidul Liberal Democrat al lui Jo Swinson este creditat cu 18% din intenţiile de vot, cu două puncte mai mult, în timp ce în sondajul Opinium este creditat cu 12%.

De la începutul campaniei, Partidul Conservator conduce detaşat în intenţiile de vot măsurate de institute de sondare.

Ancheta Opinium a fost realizată pe Internet, de la 20 la 22 noiembrie, pe un număr de 2.003 persoane.

Sondajul BMG a fost efectuat în perioada 19-21 noiembrie, pe un număr de 1.663 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.