Senatul american a adoptat un text care prevede finanţarea serviciilor federale până la 23 decembrie, după ce Camera Reprezentanţilor a făcut acest lucru miercuri, amânând astfel cu o săptămână spectrul unei paralizii a statului federal, faimosul ”shutdown”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorii au adoptat această lege a finanţelor joi, cu 71 de voturi la 19.

Această lege este necesar să fie promulgată de către preşedintele Joe Biden pentru a intra în vigoare.

Congresul îşi acordă astfel o săptămână în plus pentru as negocia un acord pe termen mai lung, care să permită acoprirea sfârşitului anului fiscal 2023.

Congresmenii aveau termen până la miezul nopţii de vineri să ajungă la un acord, în lipsa căruia serviciile federale s-ar fi întrerupt brusc.

Departamentele Guvernului, Parcurile Naţionale, anumite muzee şi numeroase organisme ar fi fost afectate, iar sute de mii de angajaţi ar fi intrat în şomaj tehnic.

Un ”shutdown”-ul în iarna lui 2018 - cel mai lung de până acum - a afectat controlul bagajelor pe aeroporturi.

În pofida unor disensiuni puternice între partide, majoritatea congresmenilor din cele două tabere nu vor să ajungă în această situaţie, care să creeze haos de sărbători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.