Conducătorul Republicii Populare Doneţk, liderul separatist pro-rus Denis Puşilin, a declarat că situaţia de-a lungul liniei frondului din Republica Populară Doneţk este tensionată, dar forţele miliţiei populare o ţin sub control, conform TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Situaţia din prima linie este tensionată, dar sub control”, a declarat el duminică, pentru TASS.

În multe zone, a spus el, forţele DPR avansează, deşi cu dificultate.

Situaţia din zona Doneţk este neschimbată, forţele DPR încă deţin controlul aeroportului, a precizat Puşilin. El a calificat drept false unele informaţii difuzate de partea ucraineană conform cărora forţele de la Kiev au preluat aeroportul.

Potrivit lui Puşlin, forţele DPR au distrus un post de comandă ucrainean în Dobrovolie şi unele echipamente militare în apropiere de Uglegorsk.

„Lângă Uglegorsk, echipamentul inamic furnizat de NATO a fost distrus, inclusiv un obuzier AHS Krab de 155 de milimetri de fabricaţie poloneză”, a spus el.

Puşilin a susţinut că liderii militari ucraineni trimit personal neantrenat la luptă şi, prin urmare, forţele ucrainene suferă pierderi grele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.