Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a acuzat hackerii cu sediul în Rusia că au lansat marţi un atac "puternic" asupra site-ului companiei timp de trei ore, dar a precizat că atacul nu a afectat "semnificativ" operaţiunile site-ului, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi a avut loc cel mai puternic atac al hacker-ilor, de la începutul invaziei la scară largă a Federaţiei Ruse, asupra site-ului oficial al întreprinderii de stat NAEK Energoatom. Atacul a fost efectuat de pe teritoriul Federaţiei Ruse", a precizat Energoatom într-o declaraţie pe pagina sa verificată de Facebook. 
 
Declaraţia a acuzat grupul rusesc "Armata cibernetică a poporului" că a efectuat atacul folosind 7,25 milioane de utilizatori bot, care au simulat sute de milioane de vizualizări ale paginii principale a companiei. 
 
Oraşul Nikopol, situat peste râu de centrala nucleară ocupată din Zaporojie, a fost din nou ţinta tirurilor cu rachete din partea ruşilor, au spus autorităţile ucrainene. Zone rezidenţiale au fost lovite şi patru persoane au fost rănite, a declarat Valentyn Reznichenko, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, potrivit CNN. 
 
Douăzeci de rachete de la lansatoare multiple de rachete GRAD şi 10 obuze de artilerie au lovit Nikopol, a adăugat el.
 
Nikopol a fost în mod frecvent ţinta unor tiruri de la baza forţelor ruse de pe malul opus al râului Dnipro, unde se află centrala nucleară.

Ucraina a cerut noi sancţiuni împotriva Rusiei şi a subliniat consecinţele catastrofei de la cea mai mare centrală nucleară din Europa, în condiţiile în care noi bombardamente au avut loc în apropiere, potrivit Reuters.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.