Casa Albă jonglează cu probleme politice, dar şi canine, după ce Commander, unul dintre ciobăneştii germani ai cuplului Biden a muşcat - de zece ori în patru luni - agenţi ai Serviciilor Secrete şi este dresat din nou, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Joe Biden şi Prima Doamnă Jill Biden s-au mutat la Casa Albă cu doi câini, doi ciobăneşti germani, Champ şi Major.

După moartea lui Champ, Bidenii l-au prezentat pe noul lor preferat, Commander, un tânăr ciobănesc dinamic.

Într-o înregistrare video, Biden apare aruncând o minge sau intrând în Casa Albă cu căţelul în lesă, împreună cu soţia sa, şi spunându-i ”hei, prietene” lui Commander.

Însă ”prietenul” lui Biden muşcă, subliniază presa americană, care citează documente ale Serviciilor Secrete, o unitate de poliţie specializată în paza preşedintelui, obţinute prin intermediul unor cereri de acces la informaţii depuse de către organizaţia conservatoare Judicial Watch.

Potrivit acestor documente, Commander este implicat în zece incidente, iar una dintre victime a fost condusă la spital.

Într-unul dintre cazuri, Jill Biden ”nu a reuşit să preia controlul” tânărului câine, care ataca un membru al Secret Service de la Casa Albă, subliniază presa americană.

”Este doar o problemă de timp până când un agent sau un ofiţer va fi atacat sau muşcat”, scrie un angajat al Serviciilor Secrete într-o notă citată în aceste documente.

Directorul de comunicare al Primei Doamne declară CNN că Casa Albă este un loc ”unic şi adesea stresant pentru animalele de companie” şi că Bidenii încearcă să stabilească un nou protocol în această privinţă.

Până atunci, Commander urmează să fie dresat din nou, călcând astfel pe urmele celuilalt câine prezidenţial, Major.

Primul animal de companie prezidenţial care a trecut printr-un refugiu, Major a fost trimis pentru scurt timp, în 2021, în Delaware, fieful familiei Biden, la cursuri de dresare, după ce a muşcat cel puţin un angajat al Casei Albe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.