Comitetul de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind variola maimuţei se va reuni joia viitoare pentru a stabili ce măsuri trebuie luate împotriva actualului focar de boală, a anunţat agenţia într-un comunicat emis joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul va trebui să ia decizii, în special, referitoare la gravitatea reapariţiei cazurilor de variola maimuţei şi asupra calificării acesteia drept ”urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, cel mai înalt nivel de alertă al OMS.

Comitetul se va întâlni pentru a doua oară, după ce a exclus creşterea nivelului de alertă la şedinţa anterioară din 23 iunie. Numărul de cazuri confirmate la nivel mondial a crescut brusc, depăşind 10.000 în peste 60 de ţări, Europa fiind cea mai afectată regiune.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la răspândirea bolii în afara ţărilor în care este endemică şi a îndemnat statele membre să ia măsuri adecvate pentru a limita contaminarea.

”Subliniez încă o dată că trebuie să căutăm soluţii pentru a opri transmiterea şi să sfătuim guvernele să pună în aplicare urmărirea contactelor pentru a monitoriza şi a limita virusul şi pentru a oferi asistenţă persoanelor izolate”, a explicat marţi Tedros, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.