Comisia Europeană a susţinut marţi începerea discuţiilor privind procesul de aderare al Albaniei şi Macedoniei şi a recomandat Consiliului European să ia o decizie în acest sens, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a informat într-un comunicat că ambele ţări „au progresat” în mai multe domenii dar a adăugat că anumite reforme încă sunt necesare. Pentru Albania, Comisia a precizat că ţara trebuie să gestioneze mai bine problemele cu statul de drept. În cazul Macedoniei, problemele care trebuie abordate sunt libertatea de exprimare şi corupţia care „continuă să fie o problemă majoră”.

„Pasul înainte făcut de azi de fostele republici iugoslave Macedonia şi Albania este un pas înainte pentru toată regiunea Balcanilor de Vest”, a declarat ministrul pentru afaceri externe al UE, Federica Mogherini, în comunicat.

„Ne concentrăm pe livrarea unui progres util şi să aducem beneficii pentru oamenii din regiune. Munca privind reformele şi modernizarea trebuie să continue, în interesul partenerilor şi al Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.