Comisia Europeană a propus luni să se impună o interdicţie intrării pe teritoriul european cetăţenilor statelor din afara Uniunii Europene (UE), pe o perioadă de 30 de zile, în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, a anunţat Ursula von der Leyen, reatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu cât vor exista mai puţine deplasări, cu atât vom putea controla virusul mai bine. De aceea le propun şefilor de stat şi de guverne să introducă această restricţie provizorie a deplasărilor neesenţiale către UE”, a declarat ea,

”Aceste restricţii impuse deplasărilor ar trebui să fie valabile pe o primă perioadă de 30 de zile, însă ele ar putea fi prelungite în cazul în care este necesar”, a adăugat ea.

Von der Leyen a evocat mai multe exepţii, vizând rezidenţii vechi ai UE, familiile cetăţenilor europeni, diplomaţii, medicii şi cercetătorii mobilizaţi în lupta împotriva crizei sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.