Comisia Europeană lansează procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Marii Britanii pentru că nu a propus un candidat pentru postul de comisar european, Marea Britanie având termen 22 noiembrie pentru a-şi prezenta observaţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În conformitate cu articolul 258 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, Regatul Unit este invitat să îşi prezinte observaţiile pe scrisoarea de notificare cel târziu până vineri 22 noiembrie 2019.

După examinarea acestor observaţii sau dacă nu există observaţii înaintate în acest termen, Comisia poate, dacă este cazul, să emită un aviz motivat.

”În cazul în care Comisia consideră că un stat membru a încălcat oricare dintre obligaţiile care îi revin în temeiul tratatelor, aceasta emite un aviz motivat cu privire la acest aspect, după ce a oferit statului în cauză posibilitatea de a-şi prezenta observaţiile. În cazul în care statul în cauză nu se conformează acestui aviz în termenul stabilit de Comisie, aceasta poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”,prevede articolul 258 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.