Comisia Europeană a criticat joi incidentul din Parlamentul Serbiei, ţară candidată pentru a fi membră UE, după ce un parlamentar sârb naţionalist a călcat în picioare steagul Croaţiei în timpul unei vizite a unei delegaţii croate, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţia Croaţiei, stat membru UE din 2013, şi-a scurtat vizita în urma incidentului.

"Ce am văzut ieri nu îşi are locul într-o instituţie democrată. Este o lipsă de respect faţă de o instituţie democratică ce reprezintă cetăţenii şi faţă de toţi cei care lucrează la relaţii mai bune şi cooperare regională”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Miercuri, liderul Partidului Radical Sârb (PRS), Vojislav Seselj, a luat un steag în faţa Parlamentului din Belgrad, l-a aruncat pe jos, a călcat pe el şi a încercat să îl rupă în timp ce adresa insulte delegaţiei croate, conform martorilor. Ofiţerii de securitate au încercat fără succes să-i ia steagul, în faţa delegaţilor croaţi, care erau conduşi de Gordan Jandrokovic, şeful Parlamentului croat.

Incidentul a fost condamnat de prim-ministrul sârb Ana Brnabic şi de preşedintele Parlamentului, Maja Gojkovic, precum şi de alţi oficiali sârbi importanţi.

Comisia Europeană doreşte ca UE să se extindă prin adăugarea statelor balcanice de vest, o regiune care încă este marcată de moştenirea războaielor etnice purtate în anii '90, atunci când s-a destrămat Iugoslavia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.