Comisia pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor a trimis citaţii Departamentului Justiţiei şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI) prin care cere documente în legătură cu dosarul în care Rusia este acuzată că a colectat materiale compromiţătoare despre Donald Trump, a anunţat democratul cu cel mai înalt rang din cadrul comisiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul Adam Schiff a declarat pentru MSNBC că, împreună cu alţi membri democraţi ai Comisiei, el a obiectat faţă de trimiterea acestor citaţii, pe care republicanii, apreciază el, le-au emis într-o încercare de a-l discredita pe autorul acestor dezvăluiri, fostul spion britanic Christopher Steele.

Republicanii au apreciat că este important să înţeleagă ”geneza” dosarului şi dacă a fost ”creat” cu scopul de a-l ”sabota” pe Trump în timpul campaniei sale electorale din alegerile prezidenţiale încununată de succes.

Dosarul a fost finanţat de un grup care a efectuat ”cercetări” cu privire la opoziţia politică faţă de Trump în cursul campaniei electorale din 2016, în care sunt formulate acuzaţii dure la adresa miliardarului republican, consilierilor săi apropiaţi şi finanţărilor sale.

Comisia pentru Informaţii efectuează una din numeroasele anchete cu privire la un presupus amestec al Rusiei în alegerile din 2016 în Statele Unite şi la o eventuală complicitate între membri ai echipei de campanie a lui Trump şi Moscova.

Rusia respinge orice amestec în alegeri, iar Trump neagă orice colaborare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.