Comandantul trupelor americane în Afganistan, generalul Austin Miller, îşi încheie mandatul luni, potrivit unor oficiali americani, punând astfel capăt, în mod simbolic, celui mai îndelungat război al Statelor Unite, în contextul în care talibanii îşi continuă ofensiva în ţară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O ceremonie marchează luni la Kabul încheierea oficială a misiunii Statelor Unite în Afganistan, a cărei dată-limită a fost stabilită săptămâna trecută de către preşedintele american Joe Biden la 31 august.

Această ceremonie este încărcată de emoţie pentru militarii americani care au luptat în Afganistan timp de 20 de ani, însă are semnificaţii diferite pentru Guvernul de la Kabul, în contextul în care talibanii deţin în prezent controlul unei mari părţi a Afganistanului.

Generalul Kenneth McKenzie, comandantul Comandamentului Central (CENTCOM), cu sediul în Florida, supervizează forţele militare în zonele de conflict din Afganistan, Irak şi Siria, se află într-o vizită la Kabul, cu scopul de a se asigura de securitatea forţelor afgane de securitate şi pentru a le garanta că Statele Unite continuă să le ajute.

Combatanţi talibani au încercuit luni oraşul Ghazni, în centrul Afganistanului.

”Situaţia în oraşul Ghazni este foarte critică (...). Talibanii folosesc locuinţe ale unor civili ca ascunzători şi trag în forţele afgane de securitate (ANDSF), ceea ce face (...) foarte dificilă o ripostă”, declară un membru al Consiliului din Ghazni, Hassan Rezayi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.